Door maandelijkse vergaderingen na de repetitie beslissen de Muziekma[k]kers zelf welke activiteiten ze willen doen en welke liedjes ze willen spelen.


De Muziekma[k]kers is per definitie het jeugdensemble van de Fanfare van Blaasveld. In realiteit spelen er ook enkele volwassenen mee met het ensemble. Zij spelen mee als ondersteuning voor de nieuwelingen of omdat zij zelf de muziekmicrobe hebben overgekregen van hun spelend kind.

De Muziekma[k]kers is de ideale groep om je eerste fanfare-ervaring op te doen. Na enkele jaren bij het jeugdensemble ben je klaar om mee te spelen met de grote fanfare. Velen vinden de Muziekma[k]kers echter zo leuk, dat ze hun plaats in de grote fanfare maar al te graag combineren met een plaats bij hun makkers.

De Muziekma[k]kers is een samenwerking met de Academie voor muziek en woord Willebroek.
Heb je al een eerste ervaring met het bespelen van een instrument en speel je graag eens samen met andere beginners?
  • Kom eens langs op een repetitie of een activiteit van de Muziekma[k]kers of contacteer Theresia Simkens via theresia@simkens.be.

Ben je als volwassene geïnteresseerd om een muziekinstrument te leren spelen?
  • De Muziekma[k]kers is misschien ook iets voor jou. Na een korte passage bij de Muziekma[k]kers speel je in geen tijd mee met de fanfare. Stuur een mailtje naar fanfaars@gmail.com en we bekijken samen de mogelijkheden.
De Muziekma[k]kers repeteren elke zaterdagmiddag van 12u30 tot 13u30 in de Hinxelaar in Blaasveld. Een keer per maand is het na de repetitie vergadering met een hapje en een drankje.

De Muziekma[k]kers kiezen doorgaans zelf welke activiteiten ze dit jaar willen doen.
Enkele vaste activiteiten zijn:
  • Midden februari: Fanfareweekend
  • Midden april: Muziekma[k]kersdag
  • Eind juni: Zwembadrepetitie
  • Midden oktober: Optreden tijdens het jaarlijks concert van de fanfare
Muziekma[k]kersdag
Mozaiek Willebroek
Open repetitie, Bel-Air